
Pool Rules 

2011 Swimming Pool Regulations 
Revised as of June 11, 2011 
 
In addition to the State of Illinois, Department of Public Health, Section 820.360 of the 
Minimum Sanitary Requirements for the Operation of Swimming Pools and Bathing Beaches (as 
posted), the following rules apply. The Board of Directors will review these regulations prior to 
each pool season. 
 
Residents of Country Crossing Homeowners’ Association and their bona fide guests (six 
guests per family) are the only authorized users of the pool and its surrounding area. (If 
you have rented the clubhouse for a function, your guests may have limited use of the pool, 
thus leaving it available to the residents use, as intended subject to the 6 person limit.) 
Unaccompanied non-residents, regardless of family relationships within the association, are 
trespassing and guilty of theft of services. Privileges cannot be exchanged. 
 
· Diving is prohibited. 
 
· Adult is defined as being 18 years of age or older. 
 
· All CCHA residents are asked to enforce these rules. Proof of age (ID) and/or CCHA 
membership must be readily available when asked for by another CCHA resident while trying to 
enforce these rules. 
 
· Pool hours are from 7:00 AM to 10:00 PM. The 7:00 – 9:00 AM and 9:00 – 10:00 PM periods 
are reserved for adults. 
 
· Persons under the age of 18 must be accompanied by an adult in order to use the pool or be in 
the pool area. The adult may be a CCHA resident or properly ID’d guest. 
 
· Observe the No Smoking Signs in the pool area. Pool area is defined as the area within the 
fence surrounding the pool. Smoking is allowed on the upstairs deck and underneath the upstairs 
deck (outside the door to the lower clubhouse area). 
 
· Glass containers are forbidden in the pool area and may be used only on the upper wooden 
deck. 
 
· Alcoholic beverages are forbidden in the pool area and may be consumed only on the upper 
wooden deck. 
 
· Pets are not allowed in the pool area. 
 
· Food consumption is only permitted on the wooden deck areas. Dispose of all trash in the 
receptacles provided. 
 



· While in and beside the pool, everyone must wear proper swim attire. Persons supervising 
guests and children, if not attired for swimming, must remain on the wood decking areas. 
 
· Infants and children in diapers must wear swim diapers (diapers designed for swimming). 
Guardians should accompany small children to the restrooms and verify that the child is clean 
before re-entering the pool area. 
 
· The maximum swimmer load is 90. 
 
· During periods of crowded conditions, large inflatable toys or rafts are prohibited. 
 
· The concrete deck area, four feet from edge of pool, must be kept clear of furniture, strollers, 
coolers and toys. 
 
· Roller blades, skates, skateboards, tricycles, scooters and bikes cannot be brought into the pool 
area. 
 
· Observe and obey all posted regulations and those painted on the decks. 
 
· The volume on radios, CD players and tape players must be held to a level that does not annoy 
others. 
 
· A soapy, body-cleaning shower at home or in the restroom facility immediately before 
swimming is required for all persons entering the pool. 
 
· The pool may be closed without prior notification for reasons of safety or maintenance. 
 
· The gate to the pool should be kept locked at all times, for liability and to ensure only those 
entitled to use the facility have access 

Violators of the above mentioned rules are subject to but not limited to the following 
consequences: 

 1st offense: A warning will be documented and issued to homeowner. 
 2nd offense: A board review with homeowner with potential suspension of common 

area use privileges.  
 If authorities are called the homeowner will receive immediate suspension of 

privileges. 

 
***NOTE: There are no lifeguards. You swim at your own risk.*** 

 


